Sātīgā pērļu grūbu zupa ar ribiņām 1
Sastāvdaļas
- 1 kg kūpinātu cūkas ribiņu
- 400 g pērļu grūbu
- 3–4 mednieku desiņas
- 2 lieli kartupeļi
- 2 burkāni
- 2 puravi
- ½ selerijas saknes
- ½ ziedkāposta galviņas
- sakapāts lupstājs, majorāns un pētersīļi
- sāls, citronpipari
Šādu zupu var vārīt arī ar vistas gaļu – lieliski garšo, un vārīšanas laiks ir krietni īsāks.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Ribiņas sagriez mazākos gabalos, liec katlā, aplej aptuveni ar 2 l ūdens un vāri, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem. Izņem no katla un gaļu sagriez gabaliņos.
2
Katlā ieber grūbas un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes.
3
Tikmēr nomizo kartupeļus, burkānus un seleriju un sagriez mazos gabaliņos. Puravus sagriez gredzenos, ziedkāpostu sadali rozetēs. Desiņas sagriez ripiņās.
4
Kartupeļus, selerijas un burkānus pievieno grūbām un vāri aptuveni 10 minūtes. Tad pieber puravus un ziedkāpostus un vāri vēl 10 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl šķidrumu.
5
Pievieno gaļu, desiņas, garšaugus un garšvielas, noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj, lai vēl 10 minūtes iestāvas.
1 komentārs