Vistas zupa ar rīsiem un citronu
Sastāvdaļas
- 1 ½ l vistas buljona
- 150 g rīsu
- 125 ml citronu sulas
- 2 olas
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
Lai ātri izvārītu šo sātīgo zupu, vajag gatavu buljonu. Var izmantot sasaldētu, der arī labi buljona kubiņi, bet var iepriekšējā dienā izvārīt vistas filejas – tad būs gan buljons, gan gaļa, ko sagriezt gabaliņos un pievienot katlā, ja šķiet, ka bez gaļas nesanāk īsta zupa.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Buljonu uzvāri, pieber rīsus un uz mērenas uguns vāri gatavus.
2
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās, tad pievieno dzeltenumus.
3
Nepārtraukti kuļot, vispirms pakāpeniski pievieno citronu sulu, pēc tam 500 ml karsta buljona ar rīsiem.
4
Šo maisījumu žigli iejauc pārējā zupā un labi samaisi. Pārkaisi ar pētersīļiem.