Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Skābeņu zupa

Sastāvdaļas
Tiklīdz dārzā izaug pirmās nātres un skābenes, ir laiks vārīt tās zupās. Skābenes droši vari aizstāt ar nātrēm, bet nātres ar skābenēm. Garšos tikpat labi! Atliek tik izvēlēties, kuru pirmo!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizo visus dārzeņus. Kartupeļus un sīpolu sagriez kubiņos, burkānus sarīvē, ķiploku smalki sakapā.
2
Lej katlā buljonu, pievieno kartupeļus un vāri apmēram 10 minūtes, līdz tie mīksti.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie karamējas, tad pievieno zupai. Liec katlā arī sarīvētos burkānus. Sautē vēl 10 minūtes.
4
Tikmēr izvāri olas, nomizo, sakapā rupjos gabalos un noliec malā līdz pasniegšanai.
5
Skābenes, dilles un lociņus noskalo un nosusini. Skābenes rupji sakapā, dilles un lociņus smalki sagries. Visus zaļumus pievieno zupai, piever arī sāli un piparus pēc garšas. Uzvāri.
6
Uzliec katlam vāku, noņem no uguns un pirms pasniegšanas ļauj pastāvēt 15 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu un vārītām olām.

Pievienot komentāru

Zupas