Sātīgā vistas gaļas zupa ar šampinjoniem
Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 300 g šampinjonu
- 150 g saldā krējuma
- 4 burkāni
- 2 puravi
- 3 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. cietes
- 2–3 tējk. kvalitatīva sausā buljona koncentrāta
- raudenes lapiņas
- sāls, cukurs, malti pipari
Šī zupa biezuma un konsistences ziņā vairāk līdzinās sautējumam, taču ir ļoti garšīga un sātīga. Īstenībā to var arī pārveidot par pamatēdienu aukstā laika pusdienām – ja atsevišķi izvāra makaronus un pasniedz kā piedevu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu sagriez strēmelītēs. Šampinjonus pārgriez uz pusēm vai sagriez biezākās šķēlēs. Burkānus nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez gabaliņos, notīrītus puravus – ripiņās.
2
Katlā ar biezu dibenu sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns apcep gaļu, pēc tam izņem no katla. Ieber burkānus un sautē 4–5 minūtes, pēc tam arī izņem laukā.
3
Katlā ielej atlikušo eļļu un sakarsē. Ieber šampinjonus un cep 3–4 minūtes. Pievieno puravus un cep vēl pāris minūtes.
4
Atkal ieliec gaļu un burkānus, pielej 600 ml ūdens un saldo krējumu, uzvāri un iemaisi buljona koncentrātu. Turpini vārīt 5–10 minūtes.
5
Cieti iejauc 3 ēdk. auksta ūdens un iemaisi katlā. Uzvāri un vēl pāris minūtes pavāri. Pievieno sāli, piparus un cukuru, pārkaisi ar raudeni.