Gaileņu krēmzupa Marijas Bērziņas gaumē
Sastāvdaļas
- Burkāni
- Kartupeļi
- Sviests
- Cūkgaļas cauraudzītis
- Sakņu buljona kubiņš
- Daudz diļļu
- Sāls un pipari
- Ēdamkarote kviešu miltu
- Kausētais siers Dzintara Klasiskais
Aktrise Marija Bērziņa atzīst, ka gatavošana ir viena no viņas mīļākajām nodarbēm, kurā lieliski var apvienot nepieciešamību vārīt ar radošu iedvesmu radīt. “Man ir lielummānija: nekad nevaru nogrādēt ēdiena apjomu, tā vienmēr sanāk par daudz. Tāpat nekad nezinu sastāvdaļu proporcijas – viss top pēc izjūtas,” skaidro aktrise. *Recepte publicēta žurnālā OK! (2017)
Pagatavošana
1
Burkānus un kartupeļus sagriez un vāri ūdenī. Kamēr vārās, sviestā apcep sagrieztas gailenes. Tām pievieno sagrieztu cauraudzīti un visu liec zupā. Garšai piemet sakņu buljonu, pievieno sāli un piparus.
2
Miltus iejauc ūdenī un, aši maisot, pievieno zupai.
3
Pēdējais štrihs ir kausētais siers Dzintara Klasiskais un sīki sagrieztas dilles.
4
Ja garšo, zupā vari iemest arī kādu garneli.
5
Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!