Tomātu salāti ar pesto mērci
Sastāvdaļas
- 3 lieli tomāti
- 1 šalotes sīpols, sagriezts plānos gredzenos
- 100 g sadrupināta fetas siera
- 2 ēdk. Olīveļļas
- 1 kubiņos sagriezta franču bagete
- Bazilika lapiņas
- Mērcei
- 2 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. Sarkanā pesto
- 2 ēdk. Sarkanvīna etiķa
- Sāls un melnie pipari
Tomātu sezona vēl nav beigusies, tāpēc ķeries klāt šādu salātu pagatavošanai. Ja franču bagete nav pa rokai, var izlīdzēties ar parastu baltmaizi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bageti sagriež kubiņos. Pannā lej eļļu un uz mērenas uguns apcep maizes kubiņus līdz tie kļūst brūni.
2
Kamēr maize nedaudz atdziest, tikmēr gatavo mērci: bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus.
3
Apgrauzdētos maizes kubiņus kārto bļodā, virsū liek sagrieztus tomātus, sadrupinātu fetas sieru. Bagātīgi pārkaisa ar baziliku. Visam pāri lej mērci un uzmanīgu visu sajauc.