Kartupeļu salāti ar valriekstiem
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 sīpols
- 100g vālriekstu
- 4 ēd.k. baltvīna etiķa
- sals, cukurs un svaigi malti pipari pēc garšas
- 2 ēd.k. sinepes
- 4 ēd.k. olīveļļas
- kinzas zaļumi
Lieliski veģetārie salāti, kas garšos arī citiem!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomazgāt un uzvārīt ar visu mizu.
Ūdeni noliet, kartupeļus atdzesēt un notīrīt.
Sagriezt apm. 1cm biezās šķēlēs.
2
Sīpolu notīrīt un sagriezt plānos gredzenos.
Riekstus sasmalcināt un sajaukt kopā ar eļļu, etiķi, sinepēm, sāli, cukuru un pipariem.
3
Kartupeļu ripiņas pārlej ar mērci un uzmanīgi
iecilā, lai mērce tiek viscaur kartupeļiem, bet nepārvēršas par putru.
Dekorē ar kinzas zaļumiem.