Salāti ar siera plācenīšiem
Sastāvdaļas
- 1 paciņa 9% biezpiena (180g)
- svaigais timiāns
- 3 ēd.k. miltu
- 50g Monterigo siera
- dažādu šķirnu salātlapas
- sāls, cukurs
-  
- Mērcei:
- 1 tējk. sinepes ar graudiņiem
- baltvīna etiķis
- sāls
- cukurs
- eļļa
Mērcīte piešķir negaidīti labu akcentu un salāti garšo ekselenti. Pie Rītiņa jūs par tādiem šķirsieties no krietnas summiņas ))) Plācenīši ir baudāmi arī atsevišķi, aplejot ar to pašu mērcīti un uzgriežot pa virsu Monterigo sieru.
Pagatavošana
1
Biezpienu ar dakšiņu saspaidīt.
Olu sakult ar sāli un cukuru un
iemaisīt biezpienā.
Pievienot miltus un sarīvētu sieru un smalki
sakapāt timiānu. No biezpiena veido mazus
plācenīšus un cep pannā pāris minūtes no
abām pusēm.
2
Eļļu sajaukt kopā ar sinepēm, pievienot etiķi, sāli un cukuru.
Nolikt uz 20 min, lai ievelkas.
3
Salātiem vienkārši dažādas salātlapas saplūkā
ar rokām, sajauc ar mērci un izliek uz šķīvja.
Pa virsu sakārto plācenīšus.