Pelēkie zirņi ar ceptu olu
Sastāvdaļas
- 200g vārīti pelēkie zirņi
- 100g kūpināts šķiņķis
- 2 olas
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. eļļa
- sāls
Viens no tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Tomēr arī šim it-kā vienkāršajam ēdienam ir savas variācijas. Šoreiz piedāvājam apvienot zirņus ar brokastīs daudziem iemīļoto ceptu olu. Nebaidieties eksperimentēt! Lai labi garšo un skaisti svētki! :)
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu uz šķiņķi sagriezt kubiņos. Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un uzcept divas olas,tā, lai dzeltenums paliek šķidrs. Olas noņemt no pannas un atlikt malā. Pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un apcept tajā sīpolus un šķiņķi, apm. 5 min. Pievienot pelēkos zirņus un visu kopā cept vēl min. 5. Pievienot pēc garšas sāli.
2
Zirņus sakārtot uz šķivjiem, pa virsu uzlikt olu un pasniegt.