Shutterstock

Pufīgās japāņu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 180 ml piena
  • 150 g pašbriestošo miltu
  • 2 olas
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 ēdk. augu eļļas
  • ½ tējk. cepampulvera
  • piliens vaniļas ekstrakta
  • taukvielas – cepšanai
  • kļavu sīrups, saldējums, ogas – pasniegšanai
Viens no japāņu gastronomijas principiem ir ēdiena gatavošana, neatkāpjoties ne par pussolīti no instrukcijas. Nereti tas, lai ir pareizi, ir svarīgāk par garšu!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno cukuru un sajauc. Vidū izveido iedobīti.
2
Sakul olas, ielej iedobītē, rūpīgi samaisi. Iegūtajai masai pievieno pienu, vaniļu un eļļu un kul, līdz veidojas gluda mīkla. Ar blenderi darbi ies ātrāk uz priekšu.
3
Pannā liec 3,5 cm augstus konditorejas metāla riņķus: pannu un riņķus uzkarsē un iesmērē ar taukvielām. Riņķus par ¾ piepildi ar pankūku mīklu un pannai uzliec vāku. Cep uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes, kad pankūkai vajadzētu būt pārklātai ar nelieliem burbulīšiem, bet malām pie formas – sausām. Ļoti uzmanīgi apgriez pankūku ar formiņu otrādi un cep vēl 1–2 minūtes.
4
Pasniedz ar saldējumu, kļavu sīrupu vai ogām.

Pievienot komentāru