Shutterstock

Zemnieku brokastis ar malto gaļu

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 700 g jauktas maltās gaļas
  • 300 ml buljona
  • 80 g krējuma
  • 1 sarkanā paprikas pāksts
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. tomātu mērces
  • 2 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • 1 ēdk. sviesta
  • ½ tējk. maltas paprikas
  • ½ tējk. maltu čili piparu
  • sāls
Zemnieku brokastis tā arī ir radušās – par pamatu ņemti kartupeļi, ko papildina produkti, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītēm. Agrākos laikos brokastis daudzviet bija galvenā ēdienreize – vajadzēja gūt spēku smagu darbu darīšanai visas dienas garumā. Jo sātīgākas brokastis, jo labāk cilvēks bija sagatavojies jaunajai dienai.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sagriez 4 daļās. Ber verdošā sālsūdenī un izvāri pusmīkstus. Nokās un iztvaicē.
2
Papriku sagriez mazos gabaliņos, sīpolu – plānās daiviņās.
3
Pannā sakarsē sviestu, ieber kartupeļus un cep kādas 5 minūtes.
4
Pievieno sīpolus, paprikas gabaliņus un malto gaļu un uz straujas uguns apcep. Pieber sāli, piparus un malto papriku. Iemaisi tomātu mērci un uzkarsē.
5
Pielej buljonu un uz mērenas uguns sutini 8–10 minūtes.
6
Iemaisi krējumu, vēlreiz uzkarsē un pārkaisi lociņus.

Pievienot komentāru