Shutterstock

Plānās pankūkas

Sastāvdaļas
  • 140 ml piena
  • 110 g miltu
  • 2 olas
  • 4 ēdk. eļļas un nedaudz cepšanai
  • 1 tējk. cukura
  • šķipsna sāls
  • 140 ml ūdens
Pankūku cepšana neaizņem daudz laika, ja mīkla pagatavota jau iepriekšējā dienā.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Iepriekšējā dienā pagatavo mīklu. Ber bļodā miltus. Atsevišķi sakul olas ar sāli, cukuru, pienu, ūdeni un eļļu. Pievieno šķidro masu miltiem un kul, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ielej mīklu lielā krūzē un liec uz nakti ledusskapī.
2
No rīta uzkarsē pannu vidēji karstu un mazliet to ieeļļo. Izmantot eļļu pankūku cepšanai, iespējams, nevajadzēs, jo tā jau ir mīklas sastāvā. Lej uz pannas plānu mīklas slānīti un cep no abām pusēm gaišbrūnu. Pasniedz ar ievārījumu, sīrupu, medu vai citu gardu piedevu.

Pievienot komentāru