Pienā vārīta mannas putra ar piedevām
Sastāvdaļas
- 500 ml trekna piena
- 50 g sviesta
- 3 ēdk. mannas
- 1–2 tējk. cukura
- šķipsniņa sāls
Ja mannu pievieno aukstam pienam, ir lielāka iespēja, ka neveidosies kunkuļi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā ielej aukstu pienu, iesijā mannu, pieber sāli un cukuru un rūpīgi samaisi.
2
Liec katlu uz mērenas uguns un maisot karsē – tā, lai manna nepielīp pie katla dibena
3
Kad katla saturs uzmet burbuli, samazini karstumu un turpini, nepārtraukti maisot, vārīt vēl 5–6 minūtes.
4
Ar putojamo slotiņu iekul sviestu. Noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj uz 5 minūtēm.