Lašburgers "Oskar, noķer mani"!
Sastāvdaļas
- 4 burgeru maizītes
- 500g lasis
- 1 sīpols
- 200g krējums
- 200g svaigs gurķis
- dilles
- Vasabi
- cukurs
- eļļa
- sāls, pipari
Uzturvērtības ziņā lasis ir ļoti augstvērtīga zivs. Tā sastāvā ir vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns. No minerālvielām lasī visvairāk ir kālija, fosfora un kalcija.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gurķus nomazgāt un ar dārzeņu mizojamo nazi sagriezt plānās strēmelītēs. Pievienot smalki sakapātas dilles, sāli, cukuru un svaigi maltus piparus pēc garšas, apmaisīt un atlikt kamēr gatavojat visu pārējo.
2
Lasi sasmalcināt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, izveidot četras plakanas kotletes. Pannā uzkarsēt eļļu un uzcept kotletes.
3
Krējumam pievienot dilles, Vasabi pēc garšas, sāli un visu samaisīt. Sīpolu sagriezt plānās ripiņās.
4
Maizītes sagriezt uz pusēm. Apakšējo daļu apsmērēt ar krējuma mērci, pa virsu uzlikt kotleti, gurķus, sīpola ripiņas un pārliet vēlreiz ar mērci. Apsegt ar otru maizītes daļu.
5
Pasniedz uzreiz.