Nātru krēmzupa
Sastāvdaļas
- liela bunte nātru (apmēram 4 saujas)
- 1 l dārzeņu vai vistas buljona
- 1 liels burkāns
- 1 liels kartupelis
- 1 liels sīpols
- 50 g sviesta
- sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- grieķu jogurts pasniegšanai
Tiklīdz dārzā izaug pirmās nātres un skābenes, ir laiks vārīt tās zupā. Atliek tikai izvēlēties, kuru pirmo!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Uzvelc gumijas cimdus, saplūc nātres, atdali lapiņas no kātiem, liec caurdurī un rūpīgi noskalo.
2
Nomizo dārzeņus un sagriez gabaliņos. Katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolu un viegli apcep 5–7 minūtes, līdz ir mīksts un zeltains.
3
Lej klāt buljonu, pieliec nātru lapiņas, kartupeļus un burkānus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un turpini vārīt apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.
4
Noņem no uguns. Zupu sablendē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5
Lej bļodiņās, katrā ieliec karoti jogurta un uzpilini pāris pilienu asās Tabasco mērces.