Aukstā skābeņu zupa
Sastāvdaļas
- 0,5 kg skābeņu
- 5–6 jaunie kartupeļi
- 4–5 gurķi
- 3–4 olas
- 1 sīpols sauja zaļumu – dilles, loki, pētersīļi
- sāls – pēc garšas
- 2–3 l ūdens
- krējums – pasniegšanai
Vasarā aukstā zupa ir viens no pieprasītākajiem ēdieniem. Pagaršo šo auksto skābeņu zupu: vieglu, vitamīniem bagātīgu un gandrīz bez kalorijām. Zupu vāra tikai ūdenī, bez gaļas un buljona. Svarīgi to pasniegt aukstu!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Skābenes nomazgā un smalki sagriez, zaļumus sakapā. Nomizo un nelielos gabaliņos sagriez gurķus.
2
Uzliec vārīties ūdeni, tikmēr smalki sagriez sīpolu un kartupeļus. Kad ūdens sāk vārīties, liec tajā sīpolu un kartupeļus, pasāli un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.
3
Kamēr vārās kartupeļi, novāri cietas olas, nolobi un sakapā.
4
Kad kartupeļi gatavi, pievieno tiem skābenes un ļauj vārīties 1–2 minūtes, kamēr skābenes maina krāsu no spilgti zaļā un tumši zaļo.
5
Kad zupa gatava, to atdzesē un ievieto ledusskapī.
6
Kad zupa pilnībā atdzisusi, pieber sakapātās olas un gurķus. Pirms pasniegšanas pievieno krējumu un zaļumus.