Biezā turku zirņu zupa ar papriku, sīpoliem un desu
Sastāvdaļas
- 400 g pikantas desas (piemēram, čorizo)
- 200 g ļoti mazu marinētu sīpoliņu
- 3 lielas paprikas pākstis
- 1 bundžiņa (400 g) konservētu turku zirņu
- 1,5 l buljona
- 2 ēdk. sakapātu lociņu
- 1 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari
Zupai der arī ķiploku vai citas pikantas desiņas, taču no čorizo tai tiek papildu labums – sarkanīgā krāsā un pikantāka garša. Turku zirņus itin labi var aizstāt arī ar pupiņām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Iztīrītas paprikas pākstis sagriez nelielos gabaliņos, desas – vai nu gabaliņos, vai šķēlītēs.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno desu un apcep. Pieber paprikas gabaliņus un turpini cept vēl pāris minūtes. Pielej buljonu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
3
Pievieno marinētos sīpoliņus un noskalotus un notecinātus turku zirņus. Turpini vārīt vēl kādas 5 minūtes.
4
Pieber sāli un piparus, iemaisi lociņus.