Karpa tomātu un zaļumu marinādē
Sastāvdaļas
- 1 karpa (ap 2 kg)
- 200 ml labas tomātu sulas
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdk. cukura
- ½ citrona sulas
- eļļa cepšanai
- pa 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu, diļļu un maurlociņu
- milti apviļāšanai
- 1 lauru lapa
- 4–5 smaržīgo piparu graudiņi
- sāls, malti melnie pipari
Marinēšanai labāk izmantot īstu tomātu sulu, nevis no koncentrāta gatavotu. Ja karpa ievilksies veselu dienu, tā būs vēl garšīgāka.
Pagatavošana
1
Karpai notīri zvīņas, nogriez galvu un izķidā iekšas. Sagriez porciju gabalos, noskalo tekošā ūdenī un nosusini.
2
Pārkaisi ar sāli un maltiem pipariem, apslaki ar citrona sulu un uz pusstundu ieliec ledusskapī.
3
Sīpolus, burkānu un ķiploku nomizo. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, burkānu sarīvē rupjās skaidiņās, ķiploku sakapā.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep burkānus un sīpolus. Pielej tomātu sulu un sautē 5–6 minūtes. Pieber sāli, maltus piparus un cukuru.
5
Citā pannā sakarsē eļļu, karpas šķēles apviļā miltos un apcep zeltainas no abām pusēm. Pārliec katliņā.
6
Aplej ar tomātu mērci un uz lēnas uguns sautē 5–8 minūtes. Pievieno sakapātos ķiplokus, smaržīgos piparus un lauru lapu. Turpini sautēt vēl pāris minūtes.
7
Katliņa saturu uzmanīgi, lai nesadrupinātu zivi, pārliec lēzenā traukā un pārkaisi ar zaļumiem. Atstāj, lai vismaz pāris stundas ievelkas.