OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alū sautēta līdaka ar mandelēm

Sastāvdaļas
  • 1 līdaka (1,5 kg)
  • 0,3l gaišais alus
  • 1gl saldais krējums
  • 30g rīvmaize
  • 3 cm ingvera saknes
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 ēd.k. grauzdētas mandeles
  • 1 ēd.k. milti
  • cukurs
  • sāls
Lielu gandarījumu sagādā ne tikai pats zivs noķeršanas process, bet ir patīkami un interesanti no noķertā loma pagatavot gardu maltīti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītu un izķidātu līdaku noskalo un sadala gabalos. Zivs gabalus apsāla, apviļā miltos un cep sakarsētā sviestā līdz zeltainai garoziņai. Pielej pusi alus, pieliek šķēlēs sagrieztu ingveru, cukuru un sautē.

Kad līdaka gatava, gabalus uzmanīgi izņem, novārījumam pievieno atlikušajā alū izmērcētu rīvmaizi un krējumu, uzvāra un pārlej zivij. Katru gabalu pārkaisa ar grauzdētām, sasmalcinātām mandelēm.
2
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru