Shutterstock

Zivs ar kartupeļiem diļļu un sinepju mērcē

Sastāvdaļas
  • 600 g zivs filejas (mencas vai tamlīdzīgas zivs)
  • 600 g aukstu vārītu kartupeļu ar mizu
  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 3–4 ēdk. dzidrināta sviesta
  • 4 ēdk. vidēji asu sinepju
  • 2 ēdk. parastā sviesta
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. medus
  • 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • 1 tējk. saberztu fenheļa sēklu
  • ½ tējk. ķimeņu sēklu
  • sāls, malti pipari
Lai taupītu laiku, ieteicams kartupeļus izvārīt iepriekšējā dienā – tos varēs arī vieglāk apcept.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sagriez vienāda biezuma šķēlēs. Nomizotu sīpolu smalki sakapā. Fileju sagriez 4–6 cm garos gabaliņos.
2
Lielā pannā ar augstu malu sakarsē pusi dzidrinātā sviesta, ieliec kartupeļus un uz mērenas uguns cep kādas 15 minūtes. Pievieno sīpolus un vēl pāris minūšu pacep. Pieber sāli, piparus un ķimenes.
3
Katlā sakarsē sviestu un pievieno medu. Iemaisi miltus un viegli apbrūnini. Pielej buljonu, rūpīgi samaisi, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt 2–3 minūtes.
4
Iemaisi krējumu un sinepes, sāli un piparus.
5
Citā pannā sakarsē atlikušo dzidrināto sviestu un apcep zivs gabaliņus pa 1–2 minūtēm no katras puses. Pārkaisi sāli un piparus. Saudzīgi iecilā kartupeļos un pāris minūšu pacep.
6
Mērcē iemaisi dilles un fenheļa sēklas.
7
Liec šķīvī zivs un kartupeļu maisījumu un pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru