Shutterstock.com

Karstmaize ar konservētām zivīm

Sastāvdaļas
  • 1 bagete
  • 400 g konservētu zivju
  • 200 g rīvēta siera
  • 1 liels sasmalcināts sīpols
  • 4-5 sakapāti loki
  • 4ēdk.bieza kečupa vai tomātu mērces
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • Sasmalcināti zaļumi
Zivju karstmaizēm der konservēts tuncis, lasis, saira, skumbrija, arī brētliņas. Labāk izmantot konservus, kuros zivis ir savā sulā vai tomātu mērcē, jo eļļā konservētie sanāks diezgan trekni.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un uz mērenas uguns sautē aptuveni 5 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa lokus.
2
Bageti pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez aptuveni 10 cm garos gabaliņos.
3
Bageti apzied ar kečupu vai tomātu mērci, pārkaisi ar trešdaļu rīvētā siera. Liec sakarsētā cepeškrāsnī ar grila funkciju un apcep 3-4 minūtes.
4
Uz apceptajām bagetēm liec virsū notecinātus un ar dakšiņu saspaidītus zivju konservus un pārkaisi ar atlikušo sieru. Cep, līdz maizītei veidojas zeltaini brūna garoziņa. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru