Ribiņas ar āboliem un sīpoliem
Sastāvdaļas
- 1 kg ribiņu
- 6 nelieli sīpoliņi
- 4 āboli
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdk. eļļas
- 4 ēdk. sojas mērces
- 1 tējk. kaltēta rozmarīna
- ½ tējk. maltu melno piparu
- ½ tējk. maltu čili piparu
- ⅓ tējk. malta kardamona
Ribiņas labāk sader ar skābeniem āboliem. Ja āboli ir saldi, marinādei var pievienot pāris tējkarošu balzametiķa.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bļodā samaisi sojas mērci ar garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.
2
Sagatavotas ribiņas ieliec marinādē un samaisi. Atstāj, lai vismaz 1 stundu marinējas.
3
Nomizotus sīpolus sagriez daiviņās. Ābolus arī sagriez daiviņās.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep ribiņas no abām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep tos viegli zeltainus.
5
Veidnē liec sīpolu kārtu, virsū – ribiņas ar visu šķidrumu, kas pannā, un pa virsu – ābolus.
6
Liec 190 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.