Šis ir sildošs un spēcinošs pamatēdiens, kas labi iederēsies arī svētku galdā. (Foto: Publicitātes foto)

Vegāniskā polenta ar sēņu ragū sarkanvīna mērcē

Sastāvdaļas
  • Lai pagatavotu šo ēdienu, vajadzīgs
  • 400 g sēņu maisījuma (šampinjoni, šimeji, šitake sēnes)
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamk. kokosriekstu sviesta vai augu eļļas cepšanai
  • 1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu (vai 1 tējk. kaltētu)
  • 150 ml sarkanvīna
  • 1 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 900 ml dārzeņu buljona
  • 200 g kukurūzas putraimu (polentas)
  • 100 ml kokosriekstu piena
  • 1 ēdamk. sāls
  • 1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta
Ja apnikuši klasiskie cepeši un trejdeviņi ēdieni, vai svinētāju pulkā gaidāms kāds vegāniska uztura cienītājs, veikalu tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā pagatavot sildošu un spēcinošu pamatēdienu - vegānisko polentu ar sēņu ragū.

Pagatavošana

1
Lielā katlā uzvāri 800 ml dārzeņu buljona (100ml atstāj mērcei), pieber kukurūzas putraimus un sāli, vāri aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Vārīšanās beigās pielej kokosriekstu pienu un pievieno muskatriekstu.
2
Kamēr gatavojas polenta, pagatavo sēņu ragū. Sagriez sīpolu, smalki sakapā ķiploku un visu apcep uz pannas dažas minūtes.
3
Sagriez plānās šķēlītēs sēnes, pievieno tās sīpoliem un ķiplokiem.
4
Pieber sāli, piparus un timiāna lapiņas
5
Apmaisot cep aptuveni 10 minūtes, līdz sēnes ir gatavas (paliek zeltaini brūnas).
6
Pielej sarkanvīnu un cep vēl dažas minūtes, līdz vīns gandrīz iztvaiko.
7
Izšķīdini cieti aukstā dārzeņu buljonā, pielej to klāt sēnēm un apmaisot gatavo vēl aptuveni, līdz izveidojas mērces konsistence.
8
Baudi karstu polentu, pārlejot ar sēņu ragū un rotājot ar timiāna lapiņām.

Pievienot komentāru