Pastinaku biezenis
Sastāvdaļas
- 800 g pastinaku
- 2 ķiploka daiviņas
- 30 g sviesta
- 3–4 ēdk. saldā krējuma
- sāls, svaigi malti melnie pipari
Pastinaku saspaidīšanai ļoti labi noder spiede, kas domāta vārītu kartupeļu un dārzeņu sasmalcināšanai. Pastinaku biezenis ir brīnišķīga piedeva Ziemassvētku cepetim un ceptām zivīm.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pastinakus nomizo, sagriez gabaliņos, ber verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 15 minūtes. Tad nokās un saspaidi kā kartupeļu biezeni.
2
Nomizo ķiplokus un caur spiedi piespied klāt biezenim. Pievieno mīkstu sviestu, sāli, piparus un sakul. Iemaisi saldo krējumu.