Krabju nūjiņu salāti ar pupiņām un sieru
Sastāvdaļas
- 100 g pupiņu
- 100 g cietā siera
- 20 krabju nūjiņas
- 1 paprikas pāksts
- 3–4 ķiploka daiviņas
- 3–4 pētersīļu zariņi
- 3–4 ēdk. majonēzes
- sakapāti maurlociņi
- sāls, malti melnie pipari
Var izmantot arī konservētas pupiņas, taču tām garša nebūs tik izteiksmīga kā vārītajām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti. Ūdeni nolej, pupiņas ber verdošā sālsūdenī un izvāri gatavas. Nokās un atdzesē.
2
Iztīrītu papriku sagriez smalkos salmiņos.
3
Sieru sarīvē rupjās skaidiņās. Ķiplokus nomizo un ļoti smalki sakapā. Pētersīļus arī sasmalcini. Krabju nūjiņas sagriez šķēlītēs.
4
Visus sagatavotos produktus ber bļodā, pievieno majonēzi un sāli un samaisi. Pārkaisi ar maltiem pipariem un maurlociņiem.