Kāpostu un paprikas salāti
Sastāvdaļas
- 500 g skābētu kāpostu
- 1 sarkanā paprika
- 1 citrons
- 1 ābols
- 3 loku stiebri
- 3 ēdk. saulespuķu eļļas
- sāls, malti melnie pipari, cukurs – pēc garšas
Ziemas sezonā neaizmirsti maltīti bagātināt ar vitamīniem, šķiedrvielām un svaigumu!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Citronu aplej ar verdošu ūdeni un nosusini. Miziņu norīvē, sulu izspied. Ābolu sagriez četrās daļās, izņem serdi, tad sagriez plānās šķēlītēs. Ābola šķēlītes aplej ar citrona sulu.
2
Kāpostus smalki sagriez un sajauc ar ābola šķēlītēm. Papriku sagriez gareniski četrās daļās, izņem sēklas un sagriez kubiņos. Lokus smalki sagriez. Papriku un lokus pievieno kāpostiem un visu sajauc.
3
Palikušo citrona sulu sajauc ar eļļu, sāli, pipariem, cukuru un pārlej salātiem. Atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.
4
Saulespuķu sēklas apcep pannā bez taukvielām, atdzesē un pārkaisi salātiem.