Lapu salāti ar tunci un kaņepēm
Sastāvdaļas
- 1 bundžiņa tunča savā sulā
- 150 g dažādu lapu salātu (spināti, rukola, salāti, sinepes, kaņepju lapiņas)
- 2 cieti vārītas olas
- Salātu mērcei:
- 1 ēdk. kaņepju staka
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sinepju
- 2 ēdk. ābolu etiķa vai balzametiķa
- 4 ēdk. kaņepju vai olīveļļas
- 1 tējk. medus
- sāls, pipari
Tunča salātu recepte ir kā nebeidzamais stāsts, pievieno tomātus, avokado, gurķi, olīvas.... Taču tie, kas pagatavojuši šo mērci, sapratīs, ka tuncis un kaņepes ir lielisks duets.
Pagatavošana
1
Bļodā pilda salātu maisījumu, virsū liek tunci un četrās daļās sagrieztas olas.
2
Pārlej ar salātu mērcīti, ko pagatavo, samaisot visas sastāvdaļas un smalki sarīvētu ķiploku.