Vasaras salāti ar ziediem
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 70g dažādās salātlapas
- 1 bunt. rukola
- 1 bunt. redīsi
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 sauja ēdamie ziedi (piem. atraitnītes)
- Mērcei:
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 1 tējk. angļu sinepes
- 1 tējk. ķiploka etiķa novilkums
- 1 tējk. medus
- sāls, pipari
Kulinārija ir ļoti interesanta nozare. Ēdienu gatavošanas pirmsākumos, galvenais bija, lai ēdiens ir silts. Tad garšīgs un visbeidzot, skaists. Šodien publicētā recepte viennozīmīgi atbilst pēdējiem diviem nosacījumiem!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ķiploka daiviņas sasmalcina un saberž ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Ar šo masu ierīvē vistas filejas un cep uz pannas, grila vai grilpannas līdz gaļa ir gatava.
2
Salātlapas, ja nepieciešams, saplūkā ar rokām un liek uzreiz porcijas šķīvjos. Sagriež redīsus plānās šķēlītēs un pievieno salātiem. Pievieno sagrieztu vistas fileju.
3
Pagatavo mērci. Burkā ielej olīveļļu, etiķi, pievieno medu, sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi sakrata. Mērci pievieno salātiem.
4
Salātus dekorē ar ziediem un uzreiz pasniedz.