Pikantā plūmju mērce
Sastāvdaļas
- 3 kg plūmju
- 1,5 kg cukura
- 500–600 ml sarkanvīna etiķa
- 30 g malta ingvera
- 3–4 ēdk. sāls
- 1 ēdk. maltu melno piparu
- ½ ēdk. maltu čili piparu
- ½ tējk. maltu krustnagliņu
Labi garšo kā piedeva ceptai gaļai, pastētēm, medījumu un putnu gaļas ēdieniem. Daudzums atkarīgs no plūmju sulīguma.
Pagatavošana
1
Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus.
2
Katlā izkausē cukuru un viegli karamelizē.
3
Pievieno plūmes un pārējos produktus un, vāku neuzliekot, uz vidējas uguns vāri ap 2 stundām.
4
Mērci izberz caur sietu un karstu pildi burciņās un aizvāko.