OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikantā garneļu mērce

Sastāvdaļas
  • 200 ml augu eļļa
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. sinepes
  • 1 tējk. konjaks
  • 1 ēd.k. kečups
  • 2 tējk. ābolu etiķis
  • dažas piles tabasco mērce
  • 100 g atkausētas garneles
  • sāls un svaigi malti pipari
Šo mērci īpaši iesakām pie zivju kotletēm un baltajām zivīm.

Pagatavošana

1
Dziļā bļodā sajaukt olas dzeltenumu, sinepes un tējkaroti etiķa. Cītīgi maisot piebērt sāli un piparus. Ar mikseri kuļot masu mazām devām pievienot augu eļļu, konjaku, kečupu, tējkaroti etiķa un pāris pilienus tabasco mērces. Pārliet mērci no bļodas mērces traukā, pievienot garneles un samaisīt.

Pievienot komentāru