Tomātu mērce makaroniem
Sastāvdaļas
- 400 g plato, garo nūdeļu
- 400 ml tomātu sulas
- 200 ml burkānu sulas
- 8 tomāti
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 2 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. sakapātu raudeņu
- 2 tējk. buljona pulvera
- sāls, malti pipari, cukurs
Universāla mērce, ar kuru garšos jebkuri makaroni, bet īpaši labi sader ar platajām, garajām nūdelēm. Lai iegūtu viendabīgas konsistences mērci, tā ir jāsablendē.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nūdeles izvāri sālsūdenī atbilstoši norādei uz iesaiņojuma.
2
Nomizotus ķiplokus un sīpolu smalki sakapā. Tomātus sagriez gabaliņos.
3
Katlā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.
4
Pievieno tomātus un 1 ēdk. raudeņu, pielej tomātu un burkānu sulu, iemaisi buljona pulveri un uz mērenas uguns vāri 7–10 minūtes. Pieber piparus un šķipsniņu cukura.
5
Pasniedz ar nūdelēm un pārkaisi ar atlikušo raudeni.