Vegāniskā siera kūka, kuras gatavošanai nevajag cepeškrāsni
Sastāvdaļas
- KŪKAS PAMATNEI
- 100 – 150 g dateles
- viena paciņa mandeļu
- KŪKAS VIRSĒJAI KĀRTAI
- 300g Indijas riekstu
- dateļu, kļavu vai agaves sīrups
- saldētas ogas
Šī ir viena no kūkām, par kurām var teikt - ļoti droša. Jo atļauta arī bērniem, kuri nedrīkst ēst glutēnu saturošus ēdienus un piena produktus. Turklāt kūka ir piemērota arī vegāniem. Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu pietiks 8 porcijām. Recepti piedāvā ģimenes portāls Mammamuntetiem.lv
Pagatavošana 8 porcijas
1
Lai pagatavotu kūkas pamatni, sablenderē dateles kopā ar lobītām mandelēm. Kad iegūta gandrīz viendabīga masa, to izklāj kūkas formas dibenā un liek saldētavā.
2
Tad gatavo kūkas virsējo kārtu. 150 g pāris stundas ūdenī mērcētus Indijas riekstus sablendē kopā ar dateļu, kļavu vai agaves sīrupu. Var pievienot arī tējkaroti kokosriekstu sviesta.
3
Blendē līdz, veidojas viendabīga masa. To lej virsū kūkas pamatnei.
4
Sablenderē vēl vienu porciju riekstu, kam pievieno svaigas vai atsaldētas ogas. Kad izveidojas viendabīga masa, to lej virsū pirmajai riekstu masas kārtai.
5
Kūku liek uz nakti saldētavā. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un patur ledusskapī. Kūku rotā ar ziediem un ogām!