Shutterstock

Valriekstu maize ar aprikozēm

Sastāvdaļas
  • 400 g miltu
  • 50 g auzu pārslu
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. sodas
  • 50 g žāvētas aprikozes, smalki sagrieztas
  • 50 g valriekstu, nolobīti un sagriezti smalkāk
  • 250 ml mazkaloriju jogurta bez piedevām
  • 175 ml piena
Valriekstu maizi liec galdā jau siltu, nedaudz atdzisušu, ar ievārījumu vai sviestu. Labi garšos arī apgrauzdēta ar šokolādes krēmu.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
2
Bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, sodu, sāli. Pievieno valriekstus un aprikozes un visu samaisi.
3
Jogurtu ar pienu samaisi kopā un pievieno miltu maisījumam. Samaisi, bet nepārcenties, ilgi mīcot mīkla var kļūt cieta.
4
Liec mīklu uz cepamās plāts kukuļa formā un cep 30-35 minūtes.

Pievienot komentāru