Kalmāra un dārzeņu salāti
Sastāvdaļas
- 300 g sagatavotu kalmāru
- 150 g burkānu
- 150 g sarkano paprikas pākšu
- 100 g lapu salātu
- 50 g pavasara sīpoliņu ar lokiem
- 1 maza svaiga čili pāksts
- 1 ķiploka daiviņa
- 3 ēdk. gaišā balzametiķa
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1–2 tējk. citrona sulas
- 1 tējk. cukura
- malti pipari
- sāls
Pirms likšanas galdā var pievienot ne tikai salātlapas, bet arī gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kalmāru sagriez gabalos. Liec verdošā ūdenī ar citrona sulas piedevu un vāri apmēram 3 minūtes. Nokās un apslaki ar citrona sulu.
2
Sīpoliņus ar lokiem sagriez ieslīpos gredzenos, iztīrītu papriku un nomizotu burkānu – mazos gabaliņos, čili piparu – gredzenos, ķiploka daivu – plānās šķēlītēs.
3
Etiķi sakul ar eļļu, sāli, pipariem un cukuru.
4
Kalmārus samaisi ar dārzeņiem un mērci un uz 15–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
5
Pievieno saplucinātas salātlapas.