Gārsas un mārrutku mērce veselībai
Sastāvdaļas
- 200 g pārlasītu gārsu
- 2 ēdk. sarīvētas mārrutka saknes
- 1 ēdk. eļļas pēc savas izvēles
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, cukurs un etiķis pēc garšas
Šādu mērci – gan ēšanai uzreiz, gan sasaldēšanai ziemas krājumiem – var pagatavot arī no virzas. Svaigas mārrutka saknes vietā var izlīdzēties ar gataviem mārrutkiem no burciņas, bet tad etiķa vajadzēs mazāk.
Pagatavošana
1
Gārsu ļoti smalki sakapā. Ķiplokus nomizo.
2
Zaļumus ber bļodā, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, mārrutkus un eļļu. Vispirms pieber sāli un cukuru un pagaršo. Pēc tam pielej etiķi.
3
Iepildi mazās burciņās vai arī citos, saldēšanai piemērotos trauciņos.