Maizīte ar portobello
Sastāvdaļas
- 4 portobello
- 1 ēdk. olīveļļas
- 4 timiāna zariņi
- 4 baltmaizes šķēles
- 1 ēdk. mīksta sviesta
- Malti pipari, sāls
Lielā un garšīgā portobello sēņu cepurīte nedaudz atgādina gaļu. Ja ir vēlēšanās, pirms likšanas krāsnī tajā var iedrupināt Rokfora sieru, smalki sagrieztu gaļu un dārzeņus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Krāsni uzkarsē līdz 200C. Uz plāts ar lapiņu pusi uz augšu liek sēnes, apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un piparus. Cep 10 minūtes.
2
Pa to laiku ļoti plānā kārtiņā ar sviestu apsmērē maizi un pannā no abām pusēs veikli apbrūnina.
3
Apcepto maizi liek uz porciju šķīvjiem un virsū – sēņu cepurītes. Pasniedz ar lapu salātiem.