Buljona kubiņš no pašu dārza
Sastāvdaļas
- 1 kg svaigu notīrītu dārzeņu (puķkāpostu, puravu, burkānu, brokoļu, seleriju, rožkāpostu)
- 6 nomizotas ķiploka daiviņas
- 50 g sakapāta svaiga ingvera
- ½ ēdk. koriandra sēkliņu
- 1 tējk. fenheļa sēkliņu
- 1 tējk. smaržīgo piparu
- ½ tējk. melno piparu graudiņu
- 1 sauja svaigu pētersīļa lapiņu
- 1 ēdk. svaigu timiāna lapiņu
- 50 g sāls
Buljona kubiņu pagatavot nav nemaz tik sarežģīti, ja vēl padomā, kas tiem veikalos nopērkamiem sastāvā, tad ir vērts pacensties!
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 grādiem. Dārzeņus rupji sakapā vai sagriez gabaliņos, pievieno ķiplokus un ingveru un virtuves kombainā sasmalcini.
2
Miezerī saberz garšvielu sēkliņas un piparus un pievieno dārzeņiem. Iemaisi zaļumus un sāli un vēl mazliet sasmalcini.
3
Cepešplātī ieklāj cepampapīru, uzber maisījumu, izlīdzini, liec krāsnī un aptuveni 4 stundas žāvē. Kad pagājusi 1 stunda, ieliec krāsns durvīs pavārnīcu, lai paliek sprauga. Ik pa laikam apmaisi dārzeņus.
4
Pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.