Baklažāni ar sieru, marinēti
Sastāvdaļas
- 1 baklažāns
- 100 - 150g svaigs siers
- zaļie lociņi
- ķiploki
- sāls
- pipari
- eļļa
Ja siers ir ražots ievērojot senās siera siešanas tradīcijas, tad jebkurš ēdiens būs baudāms un lielisks!
Pagatavošana
1
Baklažānu nomazgāt uz sagriezt gareniski plānās šķēlītēs. Pārkaisīt ar sali un atstāt uz minūtēm 10-15, lai pazūd rūgtums. Lieko šķidrumu noliet.
Nelielā eļļas daudzumā katru baklažāna šķēli
apcept no abām pusēm. Jau gatavus baklažānus nolikt uz salvetēm, lai notek liekie tauki.
Sieru sagriezt taisnstūros, kas platumā sakrīt ar baklažāna platumu.
Sieru sagriezt taisnstūros, kas platumā sakrīt ar baklažāna platumu.
2
Katru siera gabalu ietīt baklažāna šķēlē un
pārsiet ar loku.
Visus siera rullīšus liek kādā traukā, pievieno notīrītas ķiploka daiviņas, pārkaisa ar sali un pipariem un pārlej ar eļļu. Pēc vēlmes var pievienot timiāna vai rozmarīna zariņus. Šajā marinādē notur
rullīšus 2-3 dienas.