Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mājas krēmsiers

Sastāvdaļas
  • 1 l kefīra. Jo kefīrs treknāks, jo vairāk sanāks krēmsiera un mazāk sūkalu.
Krēmsieram ir bezgala daudz izmantošanas iespēju un neskaitāmi daudz labu īpašību, izņemot vienu – tas ir samērā dārgs. It īpaši, ja gribi iegādāties kvalitatīvu produktu. Šī vienkāršā metode ļaus krietni biežāk izmantot krēmsieru dažādās receptēs un eksperimentos.

Pagatavošana

1
Neatvērtu paciņu kefīra uz 24 stundām ievieto saldētavā. Pārliecinies, ka tas tiešām viscaur sasalis. Izņem no saldētavas, nolobi iepakojumu un sasalušo kefīru liec smalkā sietā virs bļodas, kurā kūstot notecēs sūkalas. Ja visa paka neietilpst sietā, saskaldi to mazākos gabalos. Atstāj uz diennakti istabas temperatūrā atkust. Ja ir ļoti silts, visu konstrukciju labāk ievieto ledusskapī, bet tad tas kusīs ilgāk. Kad kefīrs atkusis, sietā paliks bieza, smērējama masa – krēmsiers, bet bļodā zem tā – sūkalas. Tās var izmantot maizes cepšanai vai citiem kulināriem mērķiem. Krēmsieru pēc patikšanas sasāli, pārliec traukā ar vāku un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Uzkodas