Kartupeļu un brētliņu pastēte
Sastāvdaļas
- 250 g kartupeļu
- 15 brētliņas
- 1 sīpols
- 50 g skābā krējuma
- 30 g sviesta
- etiķis un sinepes pēc garšas
- malti pipari
Recepte no Ulmaņlaiku pavārgrāmatas, taču garšos arī mūsdienu cilvēkam. Brētliņu vietā var ņemt arī siļķi.
Pagatavošana
1
Brētliņas notīri. Kartupeļus ar visu mizu izvāri, atdzesē un nomizo. Sīpolu nomizo, sagriez un apcep sviestā.
2
Brētliņas samal kopā ar kartupeļiem.
3
Pievieno sīpolus, krējumu un garšvielas un visu labi sastrādā.
4
Liec uz šķīvja un izveido garenu vai apaļu formu. Nolīdzini ar karstā ūdenī sakarsētu nazi.