Karamelizēti apelsīni šokolādē
Sastāvdaļas
- 4-6 apelsīni (atkarībā no izmēra)
- 600 g cukura
- 300 ml ūdens
- 250 g šokolādes
Ceļojam uz Spāniju! Šis ir spāņu tradicionāls Ziemassvētku gardums - Naranjas confitadas bañadas en chocolate
Pagatavošana
1
Apelsīnus sagriezt apmēram 5 mm biezās ripiņās. Ja būs resnāki - būs pārāk rūgts, ja plānāki - vidiņš izjuks.
Apelsīnu ripiņās pārliet ar vārošu ūdeni un paturēt pāris minūtes - tas noņems rūgtumu. Uzkarsēt ūdeni ar cukuru, pārlikt tajā apelsīnu ripiņas un vārīt uz lēnas uguns apmēram stundu - pusotras līdz apelsīni kļūst caurspīdīgi. Apelsīnus izņemt un salikt uz restēm, lai notek liekais šķidrums.
Apelsīnu ripiņās pārliet ar vārošu ūdeni un paturēt pāris minūtes - tas noņems rūgtumu. Uzkarsēt ūdeni ar cukuru, pārlikt tajā apelsīnu ripiņas un vārīt uz lēnas uguns apmēram stundu - pusotras līdz apelsīni kļūst caurspīdīgi. Apelsīnus izņemt un salikt uz restēm, lai notek liekais šķidrums.
2
Pārlikt uz cepešpannas un pažāvēt krāsnī 100 grādu temperatūrā 15-20 min. un atdzesēt.
Bet var arī vienkārši salikt uz cepamā papīra un atstāt uz palodzes līdz nākamajam rītam.
Apelsīni apžūs, bet paliks mīksti un sulīgi.
Jau šajā etapā saņemam vērtīgu mantu - karamelizētus apelsīnus.
Tos var izmantot kā sukādes.
3
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausēt gabaliņos salauztu
šokolādi un iemērkt apelsīnu daiviņu līdz pusei.
Salikt uz restēm vai silikona paklājiņa apžūt. Kamēr šokolāde vēl
mīksta var pārkaisīt ar riekstiem.