Šokolādes un piparmētru biezenis
Sastāvdaļas
- 250 ml saldā krējuma
- 200 g tumšās šokolādes
- 1–2 ēdk. smalki sakapātu svaigu piparmētru
Ļoti spēcinošs, salds deserts. Klasiskajā variantā šokolādi samaisi ar saputotu krējumu, taču vari arī pasniegt biezeni un putukrējumu atsevišķi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Karsta ūdens peldē sakarsē 4 ēdk. krējuma kopā ar piparmētrām. Pievieno sadrupinātu šokolādi un maisot izkausē. Trauku izņem no ūdens un nedaudz atdzesē.
2
Atlikušo krējumu viegli saputo tā, lai tas nav pavisam stingrs. Ja vēlies, pievieno dažus pilienus piparmētru esences vai sīrupa.
3
Saputoto krējumu iecilā šokolādes biezenī un vismaz uz 3 stundām novieto vēsumā. Pirms pa-sniegšanas izrotā ar piparmētru lapiņām.