Čipši parastie - mājas
Sastāvdaļas
- kartupeļi
- eļļa
- sāls (var iztikt bez)
Čipši nav ne veselīgs ēdiens, ne diētisks, un tomēr tas garšo gan bērniem, gan pieaugušiem. Un šad-tad mēs grēkojam, kaut gan brīnišķīgi saprotam, cik tas ir kaitīgi - gan tauki, gan sāls daudzums tajos pārsniedz veselīgās normas. Šodien pastāstīsim kā var čipšus ļoti ātri un samērā viegli pagatavot mājās mikroviļņu krāsnī un vēl piedevām tā, lai nebūtu ne tauki, ne sāls, bet čipši garšos kā īsti un izskatīsies kā veikalā pirktie.
Pagatavošana
1
Kartupeli nomazgā, ja vajag notīra un sagriež
plānās šķēlītēs. Necenšaties sagriezt ar nazi
- nesanāks, labāk ņemt vai nu speciālu dārzeņu
griežamo slicer vai nu pavāri to sauc par
mandolīnu, vai nu dārzeņu mizojamo. Tālāk
kartupeļu šķēlītes vienā slānī saliek uz krāsns paplātes, tikai iepriekš to vajag plānā slānī iesmērēt ar eļļu. Šī ir vienreizējā darbība un vairs atkārtot nevajadzēs.
2
Cept 800 grādos aptuveni 5-8 min
Šis laiks ir atkarīgs no mikroviļņu krāsns un kartupeļu šķirnes. Kartupeļu šķēlītēm jāpaliek
viegli brūniem un parādās tādi kā burbulīši.
Tas īstai laiks katram jāatrod pašam.
Es pirmo partiju ieliku uz 5 min - sanāca ideāli! Nākamā partija sanāca pajēla un 5 min bija par
maz. Nākamā partija uz 8 min. piedega un
sanāca kasīt nost ar nazi.
Tad es iedomājos, ka kartupeļus vajag noskalot un nosusināt un vidēju uz 7 min. bija kā vajag.
Sanāk izņemt viņus mazliet tā kā pamīkstus un
tad saliekot uz dvielīša tie sacietē. Mums
neprasījās ne sāls klāt, ne kādas citas
garšvielas! Čipši ir kraukšķīgi un ļoti garšīgi!
Tikai lielāku partiju uzreiz pagatavot ir
grūti, jo pēc vairākām stundām čipši man palika
mīksti. Toties ļoti ekonomiski un no 3-4 kartupeļiem sanāk riktīgi daudz čipšu!