Kartupeļu un biezpiena sacepums
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 400 g biezpiena
- 150 g skābā krējuma
- 100 g diļļu
- 1 liels sīpols
- 30 g sviesta vai margarīna
- 1 tējk. maltu melno piparu
- sāls
Šis vienkāršais ēdiens nāk no mums tuvās Baltkrievu virtuves. Sātīga, silta maltīte no viegli pieejamiem produktiem. Kas gan vairāk mums dažkārt ir nepieciešams?
Pagatavošana 5 porcijas
1
Kartupeļus nomizo un novāri. Biezpienu izberz caur sietiņu. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Dilles sasmalcini, iesildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
2
Novārītos kartupeļus vēl siltus sastampā vai izspied caur dārzeņu spiedi. Nedaudz atdzesē. Pievieno biezpienu, sakapātos zaļumus un sīpolu, krējumu, maltos piparus un sāli pēc garšas. Visu rūpīgi samaisi.
3
Pannu iezied ar sviestu vai margarīnu. Liec iekšā sagatavoto masu, cenšoties to nesablīvēt. Izlīdzini virspusi un virsū vairākās vietās uzliec sviesta piciņas. Liec cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, kamēr virspuse zeltaina. Pasniedz karstu ar krējumu.