Shutterstock

Sarkanvīnā sutināti sarkanie kāposti

Sastāvdaļas
  • 1 kg smaga sarkano kāpostu galviņa
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 150 ml sarkanvīna
  • 100 g rozīņu
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 2 ēdk. sviesta vai eļļas
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 kanēļa standziņa
  • 4 krustnagliņas
  • sāls, malti pipari
Kāposts ir viens no pieejamākajiem un lētākajiem Latvijas dārzeņiem, no kura pagatavot dažādus garšīgus ēdienus, kas nemaz nelīdzinās kādreiz skolas virtuvē ēstajai pārvārīto kāpostu zupai. Šajā ēdienā lieliski var izmantot pārpalikušu karstvīnu. Izcila piedeva cepetim.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Kāpostu sagriez strēmelēs un sīpolus ripiņās. Katlā izkausē sviestu vai ielej eļļu un tajā 4–5 minūtes cep sīpolus. Pievieno cukuru, rozīnes un cep vēl 3 minūtes, līdz sīpoli sāk karamelizēties.
2
Liec katlā kāpostu un maisot cep 2 minūtes. Pievieno apelsīnu sulu, vīnu, kanēļa standziņu, krustnagliņas, sāli un maltos piparus.
3
Uzliec katlam vāku un sutini kāpostus apmēram stundu (ja vēlies mīkstākus, sutini ilgāk). Tad noņem vāku un uz mazas uguns sutini vēl 10–15 minūtes, lai iztvaiko liekais šķidrums.

Pievienot komentāru