Burkāni baltvīna un etiķa marinādē
Sastāvdaļas
- 6 burkāni
- 125 ml sausā baltvīna
- 125 ml baltvīna etiķa
- 125 ml ūdens
- 8 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. sinepju
- 2 diļļu zariņi
- 2 pētersīļu zariņi
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cukura
- ½ tējk. maltu čili piparu
Marinēšanai piemērotāki būs prāvi, taču nepārauguši burkāni.
Pagatavošana
1
Nomizotus burkānus sagriez 2 cm biezās ripās. Ķiplokus nomizo un ar naža spalu saspaidi.
2
Katlā ielej ūdeni, etiķi, vīnu un eļļu. Pievieno sāli, cukuru, čili piparus, pētersīļu un diļļu zariņus un ķiplokus. Uz straujas uguns uzvāri.
3
Ieber burkānus un uz mērenas uguns vāri 5 minūtes. Ar putu karoti izņem burkānus un ieber burkā. Marinādē iemaisi sinepes un pārlej burkāniem.
4
Burkai uzliec vāku un uz 2–3 dienām ievieto ledusskapī.