Ķirbja un biezpiena sacepums
Sastāvdaļas
- ½ kg trekna biezpiena, izberzta caur sietu
- ½ kg ķirbja biezeņa
- ½ glāzes cukura
- 3–4 olas
- 3–4 ēdk. mannas
- vaniļas cukurs – pēc garšas
- trekns krējums – pēc vajadzības
Der gan desertā, gan siltai vai aukstai uzkodai. Ņem jebkuru ķirbi, lai gan gardāks sanāks no saldākas šķirnes.
Pagatavošana 8 porcijas
1
Ķirbi sagriez gabaliņos un savā sulā pasautē, lai kļūst mīksts. Sablendē biezenī.
2
Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, dažas ēdamkarotes krējuma, pieber mannu un kārtīgi izmaisi.
3
Pievieno ķirbja biezeni un biezpienu, kārtīgi izmaisi un lej ietaukotā cepešpannā vai tam piemērotā stikla veidnē.
4
Cep 190 grādos aptuveni stundu. 10 minūtes pirms gatavības sacepumu vari apziest ar skābo krējumu, lai veidojas garoziņa.