Rīsi ar ķirbi
Sastāvdaļas
- 250 g ķirbis, nomizots un sagriezts kumosa lieluma gabaliņos
- 200 g rīsu
- 600 ml buljons
- 1 sīpols
- 2 ēdk. Parmezāna tipa siera
- Timiāns
- Eļļa
Ja kādam vēl virtuvē uz plaukta gozējas ķirbis, tas jāliek lietā!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uz pannas viegli apcep sīpolu. Pievieno timiānu, ķirbi un rīsus, apmaisi, līdz visi rīsi ir sajaukušies ar eļļu (taču tajā nepeld). Pievieno 2 kausiņus buljona un uzvāri.
2
Kad buljons jau iztvaikojis, pielej atkal 2 kausiņus. Tā dari līdz rīsi ir gatavi un ķirbis mīksts. Uz katras porcijas uzrīvē sieru.