Tarka dāls
Sastāvdaļas
- 100 g sarkano lēcu
- 50 g dzelteno lēcu
- 2 zaļās čili pākstis, sīki sakapātas
- 1 tomāts, sagriezts gabaliņos
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 3 ķiploka daiviņas, rīvētas
- 1 ēdk. svaiga ingvera, rīvēta
- 2 tējk. sāls
- 2 ēdk. eļļas
- 1 tējk. asā sarkanā paprikas pulvera
- ½ tējk. kurkumas pulvera
- ¼ tējk. sinepju sēklu
- ¼ tējk. nigellas (sējas melnsēklīte) sēklu
- 600 ml ūdens
- svaigs kapāts koriandrs un piparmētra – pasniegšanai
Dālu parasti pasniedz ar plakanmaizīti jeb naan maizi vai čapatis. To bieži sajauc arī ar rīsiem, tādā gadījumā to nosaucot dal bhat, vai veidojot citu ēdienu – kičari (kitchari). Lēcu ēdieniem bieži pievieno arī dārzeņus un, protams, bagātīgu devu ar garšvielām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Liec katliņā lēcas, ūdeni, ingveru, ķiploku, kurkumu un čili, uzvāri un turpini vārīt uz mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Gatavās lēcas saspaidi biezenī, pasāli.
2
Pannā uzkarsē eļļu. Sacepini sīpolu ar paprikas pulveri, sinepju un nigellas sēklām aptuveni minūti. Pievieno tomātu un cepini vēl aptuveni 3–4 minūtes.
3
Pannas saturu iejauc lēcās, visu vēlreiz uzkarsē un pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.