Sēņu plācenīši 1
Sastāvdaļas
- 150 g Vārītas vai sālītas sēnes
- 25 g Baltmaize
- 25 g Piens
- Sīpoli
- Sviests vai margarīns
- 1 Ola
- Sāls, pipari
- Rīvmaize
- Taukvielas
Recepte no slavenās Ņinas Masiļūnes recepšu zelta fonda. Pie plāceņiem labi garšos arī skābā krējuma mērce ar zaļumiem un ķiploku.
Pagatavošana
1
Sēnes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno sviestā vai margarīnā apceptus sīki sasmalcinātus sīpolus, sakultu olu, sāli, piparus un samaisa.
2
No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Apceptos plācenīšus var vēl likt dziļā pannā, pārliet ar krējumu un cepeškrāsnī 5 - 6 minūtes izkarsēt.
3
Sēņu plācenīšus pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, krējuma mērci, skābētiem gurķiem vai brūkleņu ievārījumu.
1 komentārs